Hoog rendement Warmte/Koude opslagsystemen (WKO)

Subsidie

 De Nederlandse overheid hecht veel waarde aan het verduurzamen van onze maatschappij. Ze helpt bedrijven bij de extra investeringen die hiervoor nodig zijn in de vorm van subsidies. ETN kan u als ondernemer begeleiden bij het aanvragen zo'n subsidie.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die wordt uitgevoerd door de Belastingdienst en Rijksdienst voor ondernemend Nederland. U kunt de EIA toepassen op bedrijfsmiddelen die aan de energieprestatie-eisen voldoen. Voldoet een bedrijfsmiddel aan deze eisen? Dan komen de volgende kosten in aanmerking voor de aftrek:

  • Aanschafkosten (inclusief montage)
  • Voortbrengingskosten (inclusief arbeidskosten)
  • Kosten voor energieadvies
  • Kosten voor aanpassingen aan bestaande bedrijfsmiddelen

Als u de EIA-verklaring ontvangen heeft, mag u 41,5% van het investeringsbedrag aftrekken van uw fiscale winst. Het netto EIA-voordeel is ongeveer 10% van de investeringskosten. Kijk voor meer informatie op de website www.rvo.nl/eia

Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-Investeringen (Vamil)

Investeert u in milieuvriendelijke technieken die vermeld staan op de milieulijst van de overheid? Dan kunt u in aanmerking komen voor MIA. Daarbij kan de investeringsaftrek oplopen tot 36% van het geïnvesteerd bedrag. Vamil biedt de mogelijkheid 75% van de investering op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Beide subsiedies dient u bij het RVO aan te vragen.

Benieuwd naar de wetgeving rondom het milieu? Klik hier.

 

Direct inzicht in uw investering en rendement met onze gratis online rekentool: