Hoog rendement Warmte/Koude opslagsystemen (WKO)

Besparingen

Door gebruik te maken van de warmte/koude in de bodem en de ‘afval’ warmte en koude van de warmtepomp weer terug in de bodem te steken, kunt u in de meeste gevallen ongeveer 50% op uw jaarlijkse energiekosten besparen ten opzichte van een conventioneel systeem. Er zijn echter nog een aantal aandachtspunten, welke extra besparingen kunnen opleveren.

Vergelijk de COP-waarde van de warmtepomp

De GeoClimate® Warmtepomp heeft door haar ontwerp een COP-waarde, die gemiddeld 1,3 punt hoger ligt dan haar concurrentie. Dit betekent een 35% betere COP! Bij een berekening van de besparing over de levensduur (15 jaar) van een warmtepomp van 350 kW, kan dat een besparing opleveren van meer dan € 150.000 bij 2500 bedrijfsuren per jaar. Daarnaast zijn de aanloopstromen lager, waardoor ook in bekabeling nog besparingen te halen zijn.

Regeneratie van de bronnen door warmteterugwinning uit de ventilatielucht

Warmteterugwinning uit ventilatielucht draagt al zorg voor energiebesparingen, maar door een laadbatterij te gebruiken en extra warmte/koude te gebruiken om de bron te laden, wordt niet alleen de bron in balans gebracht, maar ook extra energie in de bodem gestopt, die later gebruikt kan worden. Dit zorgt voor extra energiebesparingen.

Direct inzicht in uw investering en rendement met onze gratis online rekentool: